Foto's

Over Colakli

Bone Club Sunset is gesitueerd op slechts 550 meter van het strand aan de Middellandse Zee. De Turkse Rivièra, waar het hotel zich bevindt, staat bekend om haar mooie witte stranden en felblauwe water. Niet voor niets spreekt men ook wel over de Turquoise Kust. Het water is erg helder en is het hele jaar door warm. Dit maakt duiken en snorkelen erg aantrekkelijk. Met de talloze ervaren duikinstructeurs die aanwezig zijn kunt u dan ook het prachtige onderwaterleven ontdekken. Maar ook als u alleen op het strand wil genieten van de zon is de kust hier erg aangenaam. De stranden zijn kilometerslang en lopen geleidelijk af. De kustlijn is daarbij erg mooi, met grillige rotsen en mooie begroeiing. Een boottocht langs de Turkse Rivièra is dan ook een echte aanrader.

2 Kilometer van het resort verwijderd ligt Colakli, een kleine badplaats waar men gezellige bars en restaurants vindt, maar ook vele watersport- en buitensportmogelijkheden.
Iets verder weg, op circa 10 kilometer afstand ligt Side. Eén van de populairste kustplaatsen in de omgeving. Dit zal u niets verbazen wanneer u een bezoekje brengt aan de levendige stad. Van schitterende lange stranden tot een bijzonder historisch centrum: iedereen komt hier aan zijn trekken. Wanneer u een wandeling maakt door het centrum komt u langs allerlei overblijfselen uit de tijd dat Side een belangrijke handelsstad was voor de Romeinen. Een tempel van Apollo bijvoorbeeld, maar ook een groot amfitheater en de overblijfselen van het oude marktplein, de agora. Het Archeologisch Museum is een goede aanvulling op deze bezienswaardigheden. U ziet hier allerlei gebruiksvoorwerpen en de goedbewaarde resten van een Romeins badhuis. Behalve dit soort culturele pareltjes kunt u in Side ook goed terecht voor gezellige terrasjes en een bruisend nachtleven. In de talloze bars en clubs kunt u zich tot in de kleinste uurtjes vermaken.

De natuur rondom het Bone Club Sunset & Spa bestaat uit een glooiend, groen landschap met een landelijke uitstraling. U bent omgeven door katoenplantages en sinaasappelboomgaarden. Er leven veel zeeschildpadden in de omgeving. Met name in de omgeving van Side kunt u een tocht maken langs de baaien waar ze veel voorkomen. Verder kunt u prachtige wandelingen maken door de Turkse Rivièra. Er zijn flink wat wandelroutes waar u geen genoeg van krijgt. Een andere manier om het landschap te verkennen is met een jeepsafari. Deze avontuurlijke tocht brengt u langs de mooiste plekjes en wordt vaak afgesloten met een traditionele Turkse maaltijd. De watervallen van Manavgat zijn tevens een bezoekje waard. Deze watervallen liggen in een mooi recreatiepark in de sfeervolle stad Manavgat.
Het nabije Taurusgebergte biedt tevens veel mogelijkheden. Behalve allerlei tochten door deze imposante bergen kunt u hier ook raften, een onvergetelijke ervaring.

Het klimaat in dit deel van Turkije is mediterraan. De zomers zijn erg warm met temperaturen boven de 30 graden. Neerslag valt er in die periode nauwelijks. 's Winters wordt het iets kouder en natter, maar ook dan is het hier nog steeds goed vertoeven. Kouder dan 15 graden zal het zelden worden.

Vergelijk Bone Club Sunset bij 1 aanbieder Bekijk prijs